#12 | Kwetsbaar

Het duurt 59 minuten en 53 seconden. Heb je een uur? Of twee keer een half uur, mag ook. Vandaag heb ik hem weer opnieuw beluisterd en raakte me weer andere dingen. Misschien heb je de lezing al eens beluisterd. De eerste keer dat ik er naar luisterde was augustus – september 2016. Halverwege ben ik gestopt. Het was even genoeg. Eerst kauwen en herkauwen. Later heb ik toen het laatste deel beluisterd.

Waar gaat het over? Een lezing over rouwverwerking. Aan het woord is ds. A.T. Vergunst, predikant in de VS, die spreekt op een conferentie voor predikanten, evangelisten en studenten. Geen wetenschappelijke studie. Geen Bijbelse studie over de dood, over rouwdragen, over verdriet. Meer een praktische, persoonlijke blik, vanuit kwetsbaarheid gesproken.

Confronterend. Heftig. (H)erkenning. Praktisch en dat in bijna iedere zin. Als ik het scherp zeg, dan noem ik het verplichte kost voor iedereen. En laat ik dit er aan toevoegen. Niet alleen om een rouwende beter te kunnen begrijpen, maar ook een werkloze, iemand die blind is geworden, iemand die te maken heeft met afname van krachten (van zichzelf of van partner of kind) of iemand die gescheiden is. Ga zo maar door.

Elk woord dat ik hierover verder opschrijf, is teveel. Ik verplicht je niet, maar heb je een uur? De link.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s