#46 | …validation, not time.”

“I once read that the greatest healer of our grief is validation, not time,” zijn de woorden van Rachel Stephenson tijdens het houden van haar TEDx Talk Against Grieving in Silence.

Stephenson kreeg met haar TEDx Talk veel aandacht en gaat in haar korte lezing in op de gevaren van rouwen in stilte. Ook neemt ze de luisteraar en kijker mee in de ervaring van plotseling verlies van een ouder door de ogen van een jong kind. Een persoonlijke bespiegeling vanuit veel invalshoeken, teveel om hier verder te beschrijven. Een openhartige TEDx Talk over verlies en verdriet.

TED is de afkorting van “Technology, Entertainment, Design”. Het doel is het verspreiden van goede ideeën (“Ideas Worth Spreading”). Sprekers worden uitgenodigd om in maximaal 18 minuten een presentatie te geven over hun gebied van expertise, over een bepaald project, of iets waarvan zij vinden dat het een idee is dat verspreid moet worden. De inhoud van de lezingen bevat geen zware theoretische kost, maar wordt zo toegankelijk mogelijk gemaakt. Men probeert begrip en bewustzijn te kweken.

foto-rachel


De TEDx Talk (eventueel te vertalen met de translate-functie in YouTube): Against Grieving in Silence | Rachel Stephenson | TEDx

Bron: https://www.ted.com/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s