#50 | Stilgezet en reset

Alles om jullie heen is er nog is een boek van Marieke Poelmann (1988) dat haar persoonlijke ervaringen beschrijft rondom de vliegramp in Tripoli (2010), waarbij ze beide ouders verloor. Poelmann is op dat moment 22 jaar oud en belandt als beginnende journalist plotseling aan de verkeerde kant van het nieuws. Er komt zo ontzettend veel op haar af. Onwerkelijk groot verdriet is het dat zich aandient, dat Poelmann op indringende manier in haar boek weet te beschrijven.

printscreen-marieke-poelmann

Naast haar boek heeft ze ook gesproken op een TED bijeenkomst in Utrecht, waar ze spreekt over dealing with sudden loss. Een talk die kort gaat over haar boek, maar vooral een talk is, waarin ze met metaforen over the plant in the sink en the safety intructions spreekt over doorzettingsvermogen, plannen maken, eigen gecreëerde zekerheden, stilgezet worden, the reset en verandering die verlies met zich meebrengt. Weer veel herkenning. Eén lijn ontbreekt echter en dat is de verticale, de individuele naar Boven. Neemt niet weg dat het een indringend verhaal is over dealing with loss. Hier de link naar haar TED Talk.


Bronnen:

Everything around them is still there, dealing with sudden loss | Marieke Poelmann | TEDxUtrecht (eventueel ook weer te vertalen met ondertiteling vertalen in de player)

https://www.debezigebij.nl/boeken/alles-om-jullie-heen-is-er-nog/

http://mariekepoelmann.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s