#63 | Onaf

Ze was er aan begonnen in de maand voordat ze ziek werd. Het meerkleurig kleed zoals op de omslag van deze blog is te zien. Ik schreef er in januari in blogpost onafgehechte draden al over. Het kleed waar het toen om ging lag nog steeds in die ene lade van de tafel in de woonkamer. Toch heb ik het kleed vorige week een andere plaats gegeven, omdat ik de lade wilde opruimen.

Het ligt nu bij alle andere werken in een verlaten kast op zolder. De kast van het ambachtsgilde, het ambacht van haken, naaien en nog zoveel andere knutselarijen. Staande voor die kast komen zoveel gedachten tot leven. Over plannen en over nog gepland, het abrupte, de projectjes waar alles al voor klaar lag en al het stilleven dat – hoe paradoxaal ook – bijna allemaal praat. Het spreekt over het relatieve van plannen, van ambities, van toekomstdromen. Laten we morgen bezien, als deze dag voorgoed verleden is, zo denk ik tegenwoordig nogal eens.

De kast is de plaats van de vele stoffen, een onafgemaakte posttas, popje Saar die nog onaf is en nog meer lopende – en nu gelopen – projecten. Van het meeste weet ik de plannen die ze er mee had. Geheel in het beeld passend staat tussen de spullen een rode opwindwekker, op leeftijd. Ik wind hem maar niet meer op. Hij heeft nog nooit zo goed in het beeld gepast. En het kleed past er precies naast. En bij.

Mijn gedachten vormden zich hierover als volgt:

weerspiegeling

onaf
spiegelt in
de eindigheid

iedere seconde weer
transformeert de wekker
tijd naar confrontatie

het kleed onaf
ineengehaakte kleuren
beelden nog onze vervlechting

verwijzend naar acuut
naar koude haaknaald
naar warmte

met één handeling
is het uitgehaald
voorgoed uit

het kleed
de wekker
en de kast weerspiegelen

onaf
voorgoed
uit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s