#64 | ‘Being Mum and Dad’

“Dit is een van de weinige dingen waar we samen doorheen moeten en waarbij ik niet alle antwoorden heb. Dat is beangstigend, ” aldus voetballer Rio Ferdinand, die zijn tranen in de documentaire ‘Being Mum and Dad’ niet altijd kan bedwingen.

Ferdinands vrouw Rebecca stierf twee jaar geleden aan borstkanker. De nu 38-jarige Ferdinand bleef alleen achter met drie kleine kinderen. In de documentaire volgt de BBC hem onder meer als hij lotgenoten en therapeuten ontmoet. Met als doel een manier te vinden om met het verlies om te gaan. Want alleen ging het niet.

,,Het is moeilijk om er opeens alleen voor te staan”, vertelt hij emotioneel over zijn leven als weduwnaar met zijn kinderen Lorenz (11), Tate (9) en Tia (5). “Dit is een van de weinige dingen waar we samen door moeten en waarbij ik niet alle antwoorden voor hen heb. En dat is angstaanjagend. Ze zeggen er niet veel over uit zichzelf en dat maakt het extra moeilijk.

Ik maak me zo veel zorgen om hen, zeker over de jongens want ik krijg niets uit hen. Je vraagt je de hele tijd af: Wat denken ze? Maken ze zich zorgen? Zijn ze oké? Zijn ze ongelukkig? Maar tegelijk wil ik hen niet afschrikken met mijn zorgen,” zo spreekt Ferdinand.

Toevoeging van mijn kant: Als man / weduwnaar en vader van ook drie kinderen kan ik er veel aan toevoegen, maar laat ik alleen zeggen dat het ook hier weer één en al herkenning is.


Bronnen:
Link naar de preview: BBC News

http://www.ad.nl/buitenlands-voetbal/emotionele-documentaire-rio-ferdinand-over-dood-van-zijn-vrouw-maakt-veel-los~a2524f96/;

http://www.rtlnieuws.nl/boulevard/entertainment/heftige-docu-rio-ferdinand-over-dood-vrouw-raakt-vele-harten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s