Over ons

Vrees en hoop
In oktober 2015 werd bij mijn vrouw Leonie en onze mama acute myeloïde leukemie (AML) geconstateerd. Na maanden tussen hoop en vrees ging het in januari 2016 enigszins beter. Ze heeft in januari 2016 een stamceltransplantatie ondergaan, waarna haar gezondheid door verschillende complicaties weer snel achteruitging. In maart 2016 is mijn vrouw en de mama van drie kinderen overleden aan deze complicaties.

Verlies verweven
We probeerden we al die tijd een inkijkje te geven in het leven waarin verdriet, rouw en gemis moesten worden verweven in ons leven. Daarnaast deelde ik over ‘rouwen’ als ik dat tegenkwam in boeken, tijdschriften of media, met als doel wellicht hiermee iemand te kunnen helpen.

Verwondering en verwachting
In februari 2018 kruisten de levenspaden van Eline van der Maas-Kranendonk uit Leusden en mij elkaar op bijzondere wijze. In november 2018 mochten we – na beiden elkaars partner te zijn verloren – in het huwelijk treden.
In mei 2020 schonk God ons een zoon, Jonathan. Het verlies reist dagelijks mee en dit intens mooie moment haalt ook dat weer naar boven. We schreven op ons geboortebericht: Als trotse ouders zijn we dankbaar en blij, verwonderd en stil.

Leusden, mei 2020